0.5 hrnku | černá čočka | |
1 ks | červená paprika | |
1 ks | mrkev | |
1 balení | uzené tofu | |
2 lžíce | olej | |
1 lžíce | sezamová semínka | |
150 g | čerstvý špenát | |
omáčka | ||
---|---|---|
3 lžíce | sójová omáčka kikkoman | |
1.5 lžíce | javorový sirup | |
1 lžíce | citronová šťáva | |
1 lžička | sůl | |
1 špetka | čerstvě mletý barevný pepř |
Černou čočku propláchneme, zalijeme vodou, osolíme a vaříme zhruba 30 minut do změknutí.
Mezitím si tofu zabalíme do utěrky a vymačkáme z něj vodu. Poté ho prudce opečeme na oleji ze všech stran do křupava.
Opečené tofu vyndáme z pánve a na pánvi orestujeme na plátky nakrájenou červenou papriku a mrkev. Do misky nalijeme 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci citronové šťávy, 1,5 lžíce javorového sirupu, ½ lžičky soli a špetku pepře. Důkladně promícháme a touto omáčkou zalijeme připravenou zeleninovou směs. Do směsi přidáme opečené tofu a uvařenou čočku sezamová semínka a vše spolu promícháme. Nakonec do směsi přidáme čerstvý špenát, na pánvi vše spolu promícháme a dále již nevaříme.
Takto připravený teplý salát s černou čočkou můžeme ihned servírovat.
Videorecept: Salát z černé čočky podle Anny
Tak tohle je vážně pecka! Salát z černé čočky Beluga je naprosto dokonalý! Kombinace sladkého kokosového mléka, pikantnosti zázvoru a kyselosti citronu vás naprosto dostane!
Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku
Červená čočka je jedinou luštěninou, která nenadýmá. Navíc se nemusí namáčet a chutná výborně!
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena