olej | ||
sůl | ||
2 ks | vejce | |
15 dkg | máslo | |
strouhanka | ||
4 plátky | šunka | |
grilovací koření | ||
30 dkg | hladká mouka | |
sardelová pasta | ||
4 plátky | telecí řízek z kýty |
Máslo necháme změknout. Pak jej utřeme se sardelovou pastou. Tu dáme podle chuti.
Řízky omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Z jedné strany je osolíme a z druhé je potřeme sardelovým máslem. Na stranu se sardelovým máslem položíme plátek šunky a pořádně jej přimáčkneme, aby řízek neodpadl.
Připravíme si trojobal a do mouky a vajíčka přidáme trochu grilovacího koření. Řízky ve všem postupně obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a řízky v něm nejprve zprudka a pak mírněji osmažíme. Řízky do oleje vkládáme stranou se šunkou.
Řízky podáváme s brambory nebo bramborovou kaší.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena