2 ks | vejce | |
1 ks | citron | |
600 g | telecí váleček | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
pepř | ||
podle potřeby | ||
strouhanka | ||
hladká mouka | ||
přepuštěné máslo |
1. Telecí váleček (nebo kýtu či šál) nařežeme na jednotlivé řízky, silné cca 2 cm. Velmi jemně je mezi dvěma pláty potravinářské fólie naklepeme paličkou na maso. Je-li potřeba, na okrajích maso nařízneme na pár místech, aby se řízek nekroutil během tepelné úpravy.
2. Maso lehce osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v klasickém trojobalu, tedy v mouce, poté v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
3. Na pánvi si rozehřejeme přepuštěné máslo a řízky smažíme z obou stran dozlatova, stačí cca tři minuty z každé strany. Poté telecí řízky odkládáme na připravený talíř s ubrousky, aby se ihned odsál přebytečný tuk.
4. Telecí řízky ihned podáváme, chutnají nejlépe s bramborovou kaší s petrželkou.
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.
Recept na smažený kuřecí řízek krok za krokem
Umíte připravit dokonale usmažený řízek? Dnes se podíváme na ten kuřecí. Recept krok za krokem.
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena