1 lžíce | olej | |
3 lžíce | máslo | |
1 lžíce | hladká mouka | |
4 ks | telecí kýta | |
500 g | bílý chřest | |
2 lžičky | čerstvá řeřicha | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
umeocet | ||
podle potřeby | ||
zeleninový vývar |
Telecí kýtu nakrájíme přes vlákno na 4 vyšší plátky. Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Chřest očistíme od dřevnatých částí, oloupeme a nakrájíme na špalíčky asi 2 cm dlouhé. Lžíci změklého másla utřeme s hladkou moukou. Plátky telecího masa opečeme na 2 lžících másla, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka.
Pak k podušenému masu přidáme očistěný chřest a utřené máslo s moukou. Vše podusíme ještě 10 - 15 minut, dokud nebude chřest měkký. Pak pokrm dochutíme solí, umeoctem a nakonec vmícháme čerstvou řeřichu. Telecí plátky na másle s chřestem podáváme s vařeným bramborem nebo rýží.
Legendární telecí líčka Zdeňka Pohlreicha
Zdroj: Aktuálně.tv
O Velikonocích nesmí chybět: Tipy na úpravu jehněčího, kůzlečího a skopového masa
Jehněčí, skopové a kůzlečí maso není v našich obchodech k dostání. Když však na nějaký ten "kousek" natrefíme, mnohdy ani nevíme, jak s masem zacházet, jak jej připravit. Níže dočtete vše, co měli o skladování a kuchyňské úpravě určitě vědět.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena