100 g | cukr | |
3 lžíce | olej | |
sůl | ||
1 lžíce | máslo | |
1 lžička | solamyl | |
3 lžíce | voda | |
1 ks | citron | |
1 lžíce | hladká mouka | |
1 ks | skořice celá | |
mletý černý pepř | ||
400 g | telecí kotlet bez kosti | |
4 ks | jablko |
Telecí medailonky omyjeme, osušíme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme uležet v chladu. Z citronu vymačkáme šťávu.
Jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme je na kostičky a vložíme do kastrůlku. Podlijeme je trochou vody, přidáme cukr, šťávu z citronu, skořici, malou špetku soli a dusíme pod pokličkou, až se jablka rozvaří. Vyjmeme skořici a omáčku zahustíme lžičkou solamylu rozmíchanou ve 3 lžících studené vody a případně ještě dochutíme.
Uleželé maso poprášíme moukou. V pánvi rozpálíme olej a zprudka maso opečeme. Pak je vyjmeme a udržujeme v teple.
Do pánve s výpekem přidáme lžíci másla a trochu vody, přilijeme jablečnou omáčku a vše krátce povaříme.
Medailonky upravíme na talíře a podáváme s jablečnou omáčkou. Jako příloha mohou být hranolky nebo krokety.
Autor:miroslavaJ
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena