2 ks | jablko | |
0.5 lžičky | mletý badyán | |
2 lžíce | třtinový cukr | |
na potření | ||
---|---|---|
1 ks | vejce | |
75 g | máslo | |
podle potřeby | ||
strouhanka | ||
těsto | ||
1 ks | těsto na tažený závin | |
nádivka | ||
1 ks | tvarohová náplň do štrúdlu |
Záviny a štrúdly na sladko i na slano: Klasické i nápadité recepty do vaší kuchařky
Rádi pečete a hledáte inspiraci, co si dopřát sladkého ke kávičce? Nebo vás čeká rodinná oslava a nedáte dopustit na domácí slané chuťovky? V obojím případě máme pro vás skvělé tipy. Připravili jsme pro vás ty nejlepší recepty na slané i sladké záviny a štrúdly a poradíme, čím tentokrát těsto naplnit. Nechybí ani recept na domácí listové těsto.
Rebarborový speciál: Svěží závan do jarního jídelníčku
Rebarbora, nenápadná jarní zelenina s všestranným využitím. Chuť mladých a křehkých řapíků z rebarbory sice kromě kyselosti není příliš výrazná, ale kombinace se správným kořením a surovinami, se kterými jí to sluší, udělá zázraky. Vrhněte se na pečení rebarborových koláčů, kandování a přípravu marmelády.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena