Kuřecí prsa nakrájíme na kostky. Nachystáme si marinádu z oleje, solamylu, worchesteru, sójové omáčky, sladké mleté papriky a soli. Smícháme marinádu s nakrájeným kuřecím masem a necháme přes noc uležet v lednici.
Druhý den nakrájíme cibuli nadrobno. Čerstvé žampiony očistíme a nakrájíme na kousky. Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle.
Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji dozlatova. Potom přidáme masovou směs, nakrájené žampiony a podusíme.
Do zapékací misky dáme nakrájené brambory, na ně uložíme hotovou masovou směs, plátky šunky a nastrouhaný eidam. Zapekáme v předehřáté troubě asi 10 - 15 minut.
Tatranské kuře podáváme ihned po zapečení jako chutný hlavní chod.