1 ks | vejce | |
60 g | cukr moučka | |
350 g | hladká mouka | |
2 lžíce | strouhaný kokos | |
3 ks | oříšková tatranka | |
250 g | ztužený tuk 100% | |
na ozdobu | ||
---|---|---|
tmavá čokoládová poleva | ||
bílá čokoládová poleva | ||
náplň | ||
nutella |
Tatranky a ztužený tuk nastrouháme a se všemi ostatními surovinami zpracujeme na vále na vláčné těsto. Necháme v chladu proležet. Těsto pak po odpočinutí protlačujeme na speciálním nástavci na masovém mlýnku a tvoříme menší tyčinky. Tatrankové cukroví pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem asi 12 minut na 180 °C. Po vychladnutí promažeme nutelou a vždy k sobě 2 tyčinky přilepíme. Nakonec dozdobíme tmavou a bílou čokoládovou polevou. Polevu koupíme hotovou v sáčcích a podle návodu rozehřejeme, ustřihneme růžek a stříkáme na cukroví.
Vánoční přípravy krok za krokem
Nastává nádherný čas Vánoc a tradičních pochutin. Vánoce ale nejsou jen o štědrovečerní večeři. Co všechno můžete nachystat pro rodinu a hosty na slavnostně prostřený stůl?
Nejtradičnější druhy vánočního cukroví: Jaký je jejich původ?
A máme tu znovu tu kouzelnou dobu pečení vánočního cukroví, které je v některých českých domácnostech doslova sportovní disciplínou. Pečeme až neuvěřitelné množství druhů a hospodyňky v těchto dnech zahajují vášnivé debaty na téma, kdy vlastně začít péct a také z čeho. Výběr starých i nových receptur je přebohatý, na ty nejtradičnější a nejoblíbenější druhy však má obvykle každý svůj malý zlepšovák.
Co s bílky po pečení cukroví? Spotřebujte je nejen do kokosek!
Při pečení cukroví nám často zbude spousta bílků. Jestli nevíte, jak je použít, dáme vám pár tipů. Bílky se dají užít nejen do dalšího cukroví, ale i k přípravě jiných dezertů - za zkoušku rozhodně stojí bílkový chlebíček nebo luxusní bezé.
Autor:máma
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena