3-4 ks | česnek | |
1 ks | cibule | |
2 ks | mladá cuketa | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
hořčice | ||
kečup | ||
mletá sladká paprika | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
olivový olej |
1. Mladé cukety očistíme, odkrojíme konce a na hrubém struhadle nastrouháme i se slupkou, můžeme i nakrájet na velmi drobné kostičky, dáme do misky a osolíme. Z nastrouhané cukety vymačkáme vodu.
2. Na olivovém oleji osmažíme na drobné kostičky nakrájenou velkou cibuli. Poté přidáme na plátky nakrájený česnek a jen krátce opečeme, aby nám česnek nezhořkl. Cuketu přidáme na pánev k cibuli s česnekem a podusíme. Cuketovou směs na tatarák dochutíme solí, pepřem, mletou paprikou, hořčicí a kečupem.
3. Tatarák z cukety podáváme s topinkami či tousty.
Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!
Cuketa - velmi tvárná a zdravá zelenina, která se dá připravit na tisíce způsobů a dokáže zpestřit každý jídelníček. Její sezóna právě vrcholí, proto vám přinášíme tipy na ty nejlepší cuketové pokrmy.
Tohle pečení vás bude bavit: Slaný cuketový koláč s uzeným tofu
Urodilo se vám hodně cuket a nevíte co s nimi? Vyzkoušejte tento slaný koláč, který efektně vypadá a báječně chutná.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena