1 lžíce | máslo | |
2 ks | žloutek | |
1 ks | cibule | |
1 lžíce | rajčatový protlak | |
1 špetka | muškátový oříšek | |
2-3 ks | okurka sterilovaná | |
400 g | hovězí svíčková | |
1 lžíce | dijonská hořčice | |
1 lžíce | worcestrová omáčka | |
0.5 lžičky | mletá sladká paprika | |
1 špetka | mleté chilli | |
na potření | ||
---|---|---|
česnek | ||
podle potřeby | ||
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
příloha | ||
chléb |
Kvalitní hovězí svíčkovou naškrábeme nožem a důkladně promícháme společně s nadrobno nasekanou cibulkou a okurkami, máslem, ostatními ingrediencemi a kořením. Na pánvi s trochou oleje si připravíme topinky, které lehce potřeme stroužkem česneku. Tatarák z hovězí svíčkové podle Richarda Nováka podáváme natřený na topinkách. K pití se tatarák výborně snoubí s dobře vychlazeným pivem nebo červeným vínem.
Foto: Pixabay.com
Jak připravit tatarák? Pracně škrábaná svíčková není povinná
V každé restauraci vám tatarák nemusí vždy naškrábat z pravé svíčkové. Chuť jen jemně okořeněného masa dotáhnou kapary. Podívejte se, jak připravuje tatarák šéfkuchař restaurace Čestr.
Silvestrovské pohoštění: Domácí pomazánky, chlebíčky a luxusní tatarák
Oslavy příchodu nového roku se neobejdou bez slavnostního pohoštění v podobě dobrého jídla a pití. Na silvestrovské oslavě nesmí chybět typické občerstvení v podobě různých chlebíčků a jednohubek s domácími pomazánkami, uzeninami a sýry. Nic nezkazíme ani sýrovými tyčinkami, slanými dobrotami z listového těsta či domácím tatarákem. A nesmíme zapomenout ani na prověřené tipy, jakými pokrmy zahnat kocovinu.
Autor:Richard Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena