Nejdříve si připravíme masovou náplň. Maso z vepřové krkovice očistíme a umeleme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Žampiony očistíme a jemně usekáme. Maso vložíme do mísy, promícháme s česnekem, solí, pepřem, žampiony, petrželkou a vše spojíme vejcem. Necháme v chladu rozležet.
Připravíme si nudlové těsto. Z mouky se špetkou soli, vajec, oleje a vody vypracujeme hladké nelepivé nudlové těsto, které rozválíme na plát asi 2mm vysoký. Z těsta vykrajujeme kolečka o průměru asi 8cm, na která klademe asi lžičku masové náplně. V polovině je přehneme a pevně spojíme prsty.
Naplněné taštičky vkládáme do většího množství vroucí, osolené vody a vaříme přibližně 15 minut. Potom je scedíme, necháme okapat a omastíme větším množstvím oleje.
Velkou litinovou pánev necháme rozpálit a omaštěné taštičky na ní zprudka a krátce orestujeme.
Masové taštičky z nudlového těsta podáváme s čerstvou zeleninou a bylinkovými dipy.