Je vám vedro? Pak jistě vás potěší tento pokrm, který zasytí a zároveň osvěží.
Hodnocení
3.0
/ 5 (120x)
Doba přípravy
10 min
Ingredience
Ostatní
Česnek4 stroužky
Sůl
Okurka salátová1 ks
Kefír1 kelímek
Tzatziki
Postup přípravy
Nejprve si oloupeme salátovou okurku a nakrájíme ji na větší kostičky. Poté oloupeme česnek. Dva stroužky nakrájíme na plátky a zbylé 2 prolisujeme. Přidáme trochu sol a tzaziky a zalijeme kefírem.
Vše pořádně promícháme a trošku dochutíme (ne moc, jelikož sůl a česnek svou intenzitu ukáží po chvíli.
Necháme chvíli v lednici odstát, aby se vše důkladně rozpustilo.
Podáváme s čerstvým pečivem.
Tarator je bulharská studená polévka.Minulý rok jsem právě byla v Bulharsku,měla jsem možnost ji ochutnat,ale neudělala jsem to...asi proto,že tam bylo spousta jiných dobrot - ovoce a zelenina na každém rohu, slávky, makrely přímo na ohni, nějaké malé ale hrozně dobré smažené rybičky a strašně dobrá a levná zmrzlina :-)