1 balíček | černé olivy | |
1 balíček | zelené olivy | |
1 balíček | Hermelín | |
1 balíček | Camembert | |
1 ks | avokádo | |
1 balíček | cherry rajče | |
1 balíček | smažené brambůrky | |
2 ks | uzená šunka nebo klobása | |
5 ks | pečivo | |
1 sklenice | červené víno |
Tapas se hodí na oslavy narozenin, na svatby, pro nečekané návštěvy, na zahradní párty, zkrátka na hostiny a občerstvení všeho druhu. Jako tapas mohou skvěle posloužit kostky sýra, plátky pikantní klobásy, další nejrůznější uzeniny, sušená vepřová šunka, chorizo, olivy, ančovičky, ale také úhledně naaranžované kousky ovoce a zeleniny. Po španělském způsobu se také často podává tapas v podobě ryb a mořských plodů. Tapas může být ve studené i teplé verzi.
Jako teplé se podávají například smažené křupavé sardinky s mátou, žampiony plněné ořechovou nádivkou, plněné grilované papričky a podobně. Na studený degustační talířek se pak budou hodit například kaviárová vejce nebo rajčata plněná humrovým salátem. Chutné tapas však nemusí být za kařdou cenu nijak exotické, v našich podmínkách docela dobře poslouží pikantní jednohubky, nakrájený Hermelín nebo Camembert, olivy, klobásky, cherry rajčátka, nakrájené avocado, smažené bramborové lupíny a podobně. K tapas se také obvykle podávají malé bagetky či jiné pečivo, je vhodné nabídnout k němu i sklenku vína.
Toužíte pohostit návštěvu něčím novým, neokoukaným? Inspirujte se Španělskem a vyměňte nudné chlebíčky a jednohubky za neotřelé tapas.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena