100 g | máslo | |
1 ks | cibule | |
1 kg | rajče | |
2 ks | mrkev | |
1 ks | červená řepa | |
1 ks | řapíkatý celer | |
1 kg | konzervovaná rajčata | |
podle chuti | ||
---|---|---|
cukr | ||
sůl | ||
parmazán | ||
na ozdobu | ||
bazalka | ||
podle potřeby | ||
olivový olej | ||
tagliolini |
1. Na olivovém oleji krátce osmahneme nahrubo nakrájenou mrkev a celer. Po chvíli přidáme cibuli. Poté přidáme všechna pokrájená kvalitní rajčata, nejlépe domácí. Pro zvýraznění červené barvy můžeme přidat na kostky nakrájenou řepu. Vaříme pod poklicí asi 30 minut. Poté přepasírujeme pasírkou nebo vybereme pevné části zeleniny (mrkev, cibuli, celer a řepu) a mixérem rozmixujeme. Šťávu ještě 10 minut povaříme do potřebné hustoty a dochutíme solí, pepřem, případně dosladíme cukrem. Po vypnutí ohně zašleháme máslo a vložíme bazalku.
2. Mezitím si uvaříme těstoviny al dente, které pak přelijeme rajčatovou omáčkou, posypeme strouhaným parmezánem a můžeme ozdobit bazalkou.
3. Tagliolini s domácí rajčatovou omáčkou, bazalkou a parmezánem podáváme jako výborný lehký oběd nebo chutnou večeři.
Nejlepší letní recepty z těstovin
Léto chceme určitě všichni trávit jinak než u plotny, proto je to období lehkých a na přípravu rychlých jídel. To ale neznamená, že bychom si během letních měsíců nechtěli pochutnat. Skvělým řešením jsou proto těstoviny, které si můžete připravit na dlouhou řadu způsobů.
Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem
Domácí tagliatelle ve smetanové omáčce s kousky kuřecího masa, sušených rajčat a bazalkovým pestem, lehce pikantní a velmi dobré. Recept je trochu náročnější na čas díky přípravě domácích těstovin, ale výsledkem je oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.
Autor:Alakarte-cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena