směs | ||
---|---|---|
1 stroužek | česnek | |
2 lžíce | máslo | |
1 ks | cibule | |
400 g | losos | |
250 g | špenát listový | |
400 g | tagliatelle | |
100 ml | smetana 33 % | |
podle chuti | ||
sůl | ||
citron | ||
oregano | ||
mletý pepř | ||
na ozdobu | ||
bazalka | ||
parmazán | ||
cherry rajče |
Tagliatelle uvaříme v osolené vodě podle návodu. Vaříme tak, aby byly na skus. Uvařené těstoviny scedíme. Mezitím si nakrájíme lososa na kostky, orestujeme na másle, okořeníme a zakápneme citronem. Maso vyndáme, do pánve dáme nakrájenou cibulku, česnek, orestujeme, přidáme listový špenát (čerstvý či rozmrazený) a zalijeme smetanou. Směs prohřejeme, přidáme sůl, pepř, poté odstavíme a smícháme s lososem a těstovinami. Tagliatelle se špenátem a lososem posypeme před podáváním nastrouhaným parmazánem, cherry rajčaty a bazalkou.
Jak připravit domácí těstoviny? Zkuste skvělé tagliatelle krok za krokem
Dnes si připravíme domácí těstoviny, na které bude třeba jen pár surovin a trocha trpělivosti při tvarování. Odměnou bude pravá chuť domácích těstovin, které se nic nevyrovná!
Jedinečné recepty na lasagne: S mletým masem, špenátem i cuketou
Lasagne - typicky italský pokrm, který se dá připravit na nespočet způsobů. S rajčatovým základem, zapékané s bešamelem či sýrovou omáčkou, s masem i bez. Recepty jsou sice časově náročnější, ale odměnou vám bude pokrm, který opravdu chutná a zasytí. Připravili jsme pro vás 8 variant, ze kterých si určitě vyberete pro sebe tu nej.
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena