směs | ||
---|---|---|
3 stroužky | česnek | |
1 ks | cibule | |
1 ks | mrkev | |
1 ks | řapíkatý celer | |
400 g | kančí maso | |
podle chuti | ||
sůl | ||
bobkový list | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
máslo | ||
rajčatový protlak | ||
olivový olej | ||
červené víno | ||
příloha | ||
tagliatelle |
Mrkev, řapíkatý celer, tři stroužky česneku a cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme v hrnci na olivovém oleji dozlatova. Pak směs rozmixujeme. Do hrnce nalijeme olivový olej a orestujeme namleté kančí maso. Ochutíme solí, pepřem a bobkovým listem. Ze začátku bude maso pouštět trochu vody, ta se po chvilce odpaří. K masu přidáme rozmixovanou zeleninu a lžíci protlaku. Zalijeme sklenkou červeného vína a necháme vařit alespoň hodinu a půl. Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny tagliatelle. Do pánvičky dáme prohřát ragú, přimícháme pastu a zjemníme kouskem másla. Tagliatelle s ragú z divočáka naservírujeme do hlubokého talíře a zakápneme olivovým olejem.
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena