Vepřovou kýtu lehce naklepeme, po okrajích nařízneme, aby se při smažení maso nekroutilo, lehce osolíme a necháme chvilku odpočívat. Místo vepřové kýty můžeme na medailonky použít kuřecí prsa.
Do misky dáme pivo, hladkou mouku, hořčici (může být francouzská), kvalitní sojovou omáčku, mletý černý pepř, sůl a solamyl. Vše prošleháme a plátek po plátku vkládáme do těstíčka tak, aby bylo maso dobře potřené těstíčkem z obou stran. Obalené plátky necháme asi hodinu odpočinout.
Na rozpálenou pánev nalijeme olej a necháme ho dobře rozehřát. Na silném plameni maso osmažíme po obou stranách. Pak plamen zmírníme a dosmažíme doměkka. Odložíme hotové plátky do teplého kastrolu, přikryjeme pokličkou a necháme ještě pár minut dojít.
Tachovské medailonky podáváme s opečenými brambory nebo hranolky a domácí tatarkou odlehčenou jogurtem.