400 g | kuřecí prsa | |
20 ml | řepkový olej | |
1 špetka | sůl | |
1 špetka | mletý černý pepř | |
220 g | celozrnný kuskus | |
1 porce | citron | |
1 porce | petržel | |
450 g | rajčata | |
400 g | okurka | |
150 g | bílý řecký jogurt | |
2-3 stroužky | česnek | |
1 špetka | kopr |
Kuřecí prsa si necháme vcelku, okořeníme a potřeme olejem. Poté zprudka orestujeme ze všech stran na pánvi a buďto necháme dodělat v předehřáté troubě na 170° zhruba 15 minut, případně můžeme lehce podlít a na stažený plamen nechat zakryté dodělat na pánvi.
Poté si připravíme kuskus, buďto podle návodu povaříme a nebo stačí dát do větší misky, osolit, zalít právě převařenou vodou a nechat 3 minutky zakryté. Poté promícháme a necháme trochu vychladnout. Přidáme nasekaná rajčata a petržel (+ mátu, máme-li), zakápneme citrónovou šťávou, promícháme a dochutíme podle potřeby.
A nakonec se vrhneme na tzatziki. Okurku si nastrouháme (podle chuti můžeme nechat i část slupky) a dáme do misky, přidáme řecký jogurt, sůl, pepř, prolisovaný česnek, citrónovou šťávu a čerstvý kopr (lze vynechat, pokud nechutná). Promícháme, ještě jednou dochutíme a podáváme na plátky pokrájené prso s taboulehem a tzatziki.
Originální letní jednohubky na zahradní párty
Máme tu oblíbený čas letních posezení, rodinných grilovaček i zahradních párty, kdy se nějaký ten neotřelý nápad na originální formu pohoštění vždycky hodí. Klasické chlebíčky jsou sice vždycky fajn, ale pro horký letní večer možná trochu těžké do žaludku. Kolečka rohlíků máznuté česnekovou pomazánkou zase příliš nevypovídají o fantazii a snaze hostitele.
Autor:Václav Štafl - Benefoods
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena