1 špetka | cukr | |
0.5 lžičky | sůl | |
20 g | droždí | |
400 g | hladká mouka | |
250 g | strouhaný sýr | |
1 šálek | vlažná voda | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olivový olej |
Do mísy prosejeme mouku. Doprostřed uděláme důlek, do něho rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru a zalijeme polovinou šálku vlažné vody. Necháme kvásek vykynout. Pak přilijeme ještě trochu vlažné vody, přisypeme sůl a vypracujeme hladké těsto. Nesmí lepit na stěny mísy. Pokud lepí, přisypeme ještě trochu mouky. Z těsta uděláme 2 bochánky na pizza chléb, zaprášíme je moukou a necháme na teplém místě dobře vykynout. Vykynuté bochánky rozválíme válečkem na kulaté placky silné asi půl centimetru. Položíme je na plechy, které jsme vymazali olivovým olejem a okraje prsty vytlačíme. Každou placku posypeme po celé ploše nastrouhaným sýrem a jemně pokapeme olivovým olejem. Upečeme je v předehřáté troubě dozlatova. Sýrový pizza chléb je výborný ještě teplý, jako příloha k salátu s mozzarellou, nebo i jiným zeleninovým salátům.
Nejchutnější recepty na domácí pizzu
Pokud hledáte recept na domácí pizzu jako z pizzerie, jste tady správně. Nechybí ani tip na výbornou rajčatovou omáčku na pizzu, která je hned po těstě druhým základem pro skvělý výsledek. Ukážeme si i zdravější alternativy a nezapomeneme ani na bezlepkáře.
Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem
Milujete pizzu stejně jako my? V tom případě vám nesmí uniknout tento recept na domácí pizzu Margherita, která je nenáročná na přípravu i suroviny, ale na chuti jí to rozhodně neubírá.
Autor:Dana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena