špetka | cukr | |
1 lžíce | olej | |
sůl | ||
125 g | máslo | |
3 ks | žloutek | |
125 ml | mléko | |
1 ks | cibule | |
5 sklenic | smetana | |
200 g | mouka | |
mletý pepř | ||
80 g | eidam | |
strouhaný eidam |
Žloutky a máslo utřeme do jené pěny. Vmícháme smetanu, mléko, osolíme, opepříme a přidáme špetku cukru.
Nastrouháme si sýr. Oloupeme cibuli a na jemném strouhadle ji nastrouháme. Sýr i cibuli vmícháme do ochucené pěny.
Prosijeme mouku a postupně ji přimícháváme do směsi, z níž vypracujeme hladké těsto. To necháme až 30 minut odpočinout.
Mezitím si připravíme vaflovač a vytřeme jej olejem. Podle jeho velikosti jej plníme porcemi těsta. Každou pečeme zhruba 5 minut.
Hotové horké vafle posypeme strouhaným sýrem. Nebo můžeme sýr nastrouhat do misky a podávat samostatně.
Foto:Profimedia.cz
Vafle s pečenými jablky krok za krokem
Tyto křupavé vafle s jablky se hodí jako sladká snídaně i odpolední svačina ke kafíčku. Krok za krokem si je můžete s námi zkusit připravit.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena