4 ks | vejce | |
1 lžička | hořčice | |
200 g | gouda | |
100 g | ovčí sýr | |
podle chuti | ||
---|---|---|
řeřicha | ||
majoránka | ||
mletý pepř | ||
podle potřeby | ||
máslo na vymazání formy |
Goudu nastrouháme a ovčí sýr rozdrobíme, sýry v misce promícháme. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. K sýrům přidáme žloutky, hořčici, majoránku a pepř. Řeřichu omyjeme a lístečky smícháme se sýrovou hmotou, na závěr vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Sýrovou směs naplníme do máslem vymazaných zapékacích mističek a v předehřáté troubě na 180 °C pečeme cca 20 minut. Sýrové suflé ihned podáváme, chutná jako předkrm či chuťovka.
Foto: Shutterstock.com
Sýr a špenát, kombinace, která neomrzí!
Zdravému stravování vládne pestrá listová zelenina. A protože je jaro pomalu za dveřmi a špenátová sezóna se pomaličku blíží, tak vám přinášíme 10 receptů, ze kterých si zaručeně vyberete. Špenát, to není jen nepříjemná vzpomínka na školní jídelnu, ale i vděčná surovina, která se dá připravit na tisíc způsobů a vždycky může chutnat jinak. V kombinaci s různými druhy sýrů nemá chybu. Lze si tak připravit nejen polévku, omáčku k těstovinám, ale i domácí pizzu, slané chuťovky a maso nadívané právě špenátovými listy.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena