100 g | ředkvičky | |
100 g | balkánský sýr | |
1 kelímek | cottage se smetanou | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý bílý pepř |
Ředkvičky očistíme a nakrájíme na kostičky, čtvrtky nebo plátky, jak kdo má rád. Dáme je do misky. Nakrájené ředkvičky promícháme s celým kelímkem sýru cottage a nastrouhaným nebo rozdrobeným balkánským sýrem. Dochutíme solí a bílým pepřem. Sýrové ředkvičky podáváme s pečivem, ale ještě předtím necháme salát pořádně vychladit.
Ředkvičky, levná a na pěstování nenáročná zelenina s jemně štiplavou chutí, která díky své nízkokalorické hodnotě nesmí chybět v jarním odlehčovacím jídelníčku.
Polníček a rukola v salátech: Lepší jste nejedli!
Polníček s rukolou patří mezí ty nejzdravější potraviny vůbec a dá se s nimi v kuchyni kouzlit, a to zejména při přípravě salátů. Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty z křupavého polníčku a jemně nahořklé rukoly, kterým sluší zejména chuťová kombinace s rajčátky, cibulí, doplněná o různé druhy sýrů, ryb a drůbežího masa.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena