1 lžíce | mléko | |
1 lžíce | pažitka | |
0.3 ks | paprika červená | |
0.3 ks | paprika zelená | |
0.3 ks | paprika žlutá | |
1 ks | červená cibule | |
1 lžička | mletá sladká paprika | |
1 špetka | pálivá mletá paprika | |
50 g | smetanový tavený sýr | |
0.3 ks | oranžová paprika | |
380 g | eidam 30% | |
300 g | smetanový termizovaný sýr | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
bílý pepř |
V míse smícháme smetanový termizovaný sýr, tavený sýr a lžíci mléka. Ochutíme mletou paprikou, nasekanou pažitkou, solí a čerstvě mletým bílým pepřem. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno. Papriky nakrájíme na malé kousky a vše promícháme se sýrovou směsí. Eidam důkladně zabalíme do igelitového sáčku. V hrnci přivedeme k varu vodu a sýr do ní vložíme. Takto sýr zahříváme zhruba 15 minut, dokud nezměkne. Poté sýr vybalíme z igelitového sáčku a ještě horký rozválíme mezi dvěma potravinovými fóliemi na obdélník o velikosti zhruba 45 cm x 29 cm (šíře potravinové fólie). Sýrový plát necháme lehce vychladnout a potřeme připravenou náplní. S pomocí fólie sýrovou roládu zavineme a pevně ji do ní zabalíme. Roládu necháme v lednici alespoň 3 hodiny ztuhnout. Sýrovou roládu s paprikovou náplní krájíme na plátky a podáváme s pečivem či listy salátu jako silvestrovské pohoštění.
Silvestrovské chuťovky: Top recepty na jednohubky, chlebíčky a slané rolády
Dochází vám inspirace k domácímu pohoštění? Nezoufejte, máme pro vás pár tipů na slané chuťovky, které váš slavnostně prostřený stůl pestře doplní a zmizí z talířů dávno před půlnocí.
Autor:Hanka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena