Jednoduchou sýrovou roládu po zatuhnutí nakrájíme na kolečka a podáváme jako chuťovku.
Hodnocení
4.5
/ 5 (21x)
Doba přípravy
20 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Ostatní
Šunka200 g
Eidam200 g
Sýr ementálského typu200 g
Na potření
Česneková pomazánka
Postup přípravy
Sýry střídavě poklademe přes sebe na plech vyložený pečícím papírem a necháme mírně rozpéct ve vyhřáté troubě. Vznikne nám jednolitý plát.
Sýrový plát pomažeme libovolnou pomazánkou, ale nejlepší je česneková. Můžeme potřít i tatarskou omáčkou, hořčicovým dresinkem, apod. Jednoduše použijeme, co nám chutná, ale hmota by měla být hustší, jinak se nám po nakrájení bude příliš roztékat.
Poklademe plátky šunky a opatrně svineme. Sýrovou nepečenou roládu dáme ztuhnout přes noc do lednice.
Sýrovou nepečenou roládu poté nakrájíme na plátky a podáváme s pečivem jako chuťovku.