3 stroužky | česnek | |
1 ks | vejce | |
2 lžíce | máslo | |
4 ks | brambory | |
1 ks | celer | |
1 ks | mrkev | |
1 ks | petržel | |
5 kuliček | nové koření | |
20 dkg | tvrdý sýr | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
kmín | ||
pepř |
Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Na másle orestujeme na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme nakrájené brambory, sůl, pepř , nové koření a kmín a uvaříme.
Když je vše měkké, přidáme 3 stroužky česneku a zakvedláme vajíčko.
Hotovou česnečku na talíři hodně posypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme. Můžeme přidat dozlatova opečené chlebové krutony.
Nejlepší vyprošťováky: Silný vývar, poctivá česnekačka a rajčatový elixír vás postaví na nohy
Síla česneku: Užijte ho v receptech a posilujte svou obranyschopnost
Oddalovač stárnutí, dezinfekční prostředek a přírodní antibiotikum, které je původem z Asie, působí v čerstvé podobě velmi účinně. Už Pythagoras nazval česnek králem koření.
Autor:xa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena