sůl | ||
150 ml | vývar | |
3 ks | vejce | |
strouhanka | ||
1 ks | paprika | |
2 ks | cibule | |
1 lžíce | hořčice | |
1-2 lžíce | rajčatový protlak | |
1-2 ks | feferonka | |
olivový olej | ||
4 plátky | hovězí svíčková | |
mletý černý pepř |
V misce rozšleháme vejce. Na pánvi pomalu rozehřejeme olej. Plátky masa podle potřeby opláchneme, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme ve strouhance. Pak plátky obalíme ve vejcích a ihned restujeme v horkém oleji z obou stran.
Zatímco se maso smaží, očistíme si cibule a nakrájíme je na kolečka. Papriku a feferonku očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na nudličky.
Hotové maso vyjmeme, uložíme do tepla a ve výpeku restujeme kolečka cibule, pak papriky a nakonec feferonky. Přidáme hořčici, protlak, krátce vše smažíme a pak směs zalijeme vývarem. Dusíme doměkka. Plátky masa necháme v omáčce prohřát.
Svíčkové řezy Orava servírujeme přelité omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory v jakékoliv formě nebo zeleninové saláty.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena