Podle potřeby svíčkovou očistíme. Zabalíme ji do potravinářské fólie a dáme nachvilku do mrazáku ztuhnout.
Zatím si připravíme zeleninu. Chilli papričky a papriku očistíme, zbavíme jádřinců, pecek a žeber. Dužninu nasekáme najemno.
Pepř v hmoždíři rozdrtíme.
Maso vytáhneme z mrazáku. Musí být tuhé, ale ne zmrzlé na kost. Svíčkovou nakrájíme na co nejtenčí plátky a rozpálíme si pánev.
V rozpálené pánvi rozehřejeme olej a zprudka na něm orestujeme kousky paprik. Stačí jen minutka. Pak vsypeme plátky masa spolu s drceným pepřem a rychle maso osmahneme. Svíčková může klidně zůstat trochu krvavá. Nakonec plátky osolíme.
Restované plátky svíčkové na chilli podáváme samostatně nebo s brambory.