Máslo necháme rozpustit v plechovém hrníčku a mezitím oloupeme a najemno nasekáme cibuli. Z citronu vymačkáme šťávu. Maso opláchneme proudem studené vody a osušíme.
Olivový olej, citronovou štávu, oregano, cibuli a pepř smícháme a vzniklou směsí důkladně potřeme maso. Přikryjeme poklicí a necháme 3 hodiny marinovat.
Před pečením hovězího masa je dobré vědět, že doba tepelné úpravy na roštu se pohybuje v rozmezí 30-50 minut, v závislosti na velikosti masa a na tom, do jaké míry jej chceme mít propečené. Každých 10 minut poléváme pečící se svíčkovou rozpuštěným máslem.
Hotovou svíčkovou necháme 20 minut odpočívat. Krátce před podáváním svíčkovou posolíme. Hovězí maso nikdy nesolíme před pečením - pustilo by šťávu.