těsto | ||
---|---|---|
200 g | polohrubá mouka | |
3 ks | vejce | |
100 g | cukr krupice | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
1 balíček | kypřicí prášek | |
5 lžic | olej | |
5 lžic | vlažná voda | |
směs | ||
300 g | třešně mražené | |
50 g | cukr | |
2 ks | vanilkový pudinkový prášek | |
na ozdobu | ||
2 ks | tvaroh měkký | |
1 kelímek | smetana ke šlehání | |
3 lžíce | cukr | |
2 lžíce | skořice |
Připravíme si klasické piškotové těsto. Vejce rozšleháme s cukrem, přidáme olej, mouku, vlažnou vodu, kypřící prášek, cukr a vanilkový cukr. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct, pečeme při 180 stupních cca 20 minut, nebo podle zkušeností s vlastní troubou.
Mezitím povaříme rozmražené třešně s cukrem, můžeme použít i jiné ovoce - švestky, maliny, jahody apod. Po důkladném provaření, kdy ovoce pustí hodně šťávy, přidáme dva vanilkové pudinky rozmíchané ve vodě a znovu povaříme. Upečený piškot necháme úplně vychladnout, stejně tak ovocnou směs. Tu po vychladnutí rozprostřeme na piškot a dáme do lednice. Nakonec si vyšleháme dva tvarohy se smetanou ke šlehání a cukrem, rozprostřeme na ovocnou vrstvu a jemně posypeme skořicí. Dáme opět do lednice a necháme ztuhnout.
Svěží třešňová buchta se šlehačkou a tvarohem nejlépe chutná takto vychlazená.
Víkendové pečení: Kakaová buchta s tvarohem nikdy nezklame
Moučníků a sladkých dezertů není nikdy dost. Proto je zde další FOTORECEPT s podrobným návodem. Tentokrát si upečeme kakaovo-tvarohovou buchtu.
Jak na to: Pečeme piškotové těsto
Moučníky z piškotového těsta se ne vždy podaří. Dnes si dáme pár tipů pro samotnou přípravu i pečení, aby byl výsledek dotažen k dokonalosti.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena