krém | ||
---|---|---|
6 lžic | cukr | |
3 ks | vejce | |
3 lžíce | rum | |
400 g | mascarpone | |
na ozdobu | ||
kakao | ||
podle potřeby | ||
mléko | ||
banán | ||
cukrářské piškoty |
Suroviny musí mít pokojovou teplotu. Žloutky oddělíme od bílků. Bílky se špetkou soli vyšleháme v pevný sníh. Žloutky s cukrem vyšleháme ve světlý krém. K žloutkům přimícháme rum a mascarpone. Naposledy ručně delikátně přimícháme sníh z bílků. Trochou krému potřeme dno nádobky, ve které budeme tvořit tiramisu. Na krém pokládáme dlouhé cukrářské piškoty namočené krátce v mléce. Piškoty přikryjeme krémem a nakrájenými kolečky banánu. Pokračujeme namočenými piškoty, krémem a banány. Tiramisu uložíme na pár hodin ztuhnout do lednice. Svěží tiramisu s banánem je výborným dezertem, podáváme ho za studena.
Naučte se lahodné italské tiramisu podle tradičního receptu
Ve vršovické restauraci Osteria Da Clara vaří poctivou italskou kuchyni. Majitel a šéfkuchař Glenn Švarc pro nás připravil nadýchané tiramisu podle tradičního receptu. Na přípravu budete potřebovat: Cukr, vejce (žloutky), espresso, cukrářské piškoty, marsala (případně amaretto nebo jiný likér) a mascarpone.
Dezert na neděli: Borůvkové domácí tiramisu krok za krokem
Recept na pravé italské tiramisu z mascarpone. které doplníme čerstvými borůvkami. Dezert je hotový za pár chvilek a chuťově nemá chybu!
Autor:Samman
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena