4 lžíce | rum | |
0.5 kg | jablko | |
0.5 ks | citron | |
0.5 kg | švestky | |
2 ks | skořice celá | |
1 balíček | želírovací cukr |
Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a zakapeme citronovou šťávou vymačkanou z půlky citronu, švestky omyjeme a vypeckujeme. Asi půlku ovoce pokrájíme na kousky, dáme stranou a ostatní rozmixujeme nebo umeleme na mlýnku. Všechno ovoce smícháme, přidáme cukr, celou skořici a rum. Marmeládu povaříme a vyndáme celou skořici. Švestkovou marmeládu s jablky plníme ihned do vyhřátých sklenic. Sklenice obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.
Švestky v hlavní roli - vyzkoušejte ty nejlepší recepty!
Sezóna švestek je v plném proudu a možná už nevíte, co s nimi. Přitom existuje tolik známých i méně známých variant, jak je zpracovat a pochutnat si na nich. Vytvořili jsme pro vás výběr skvělých receptů ze švestek, které stojí za to vyzkoušet.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena