těsto | ||
---|---|---|
7 dkg | cukr | |
1 špetka | sůl | |
1 ks | vejce | |
2.5 dl | mléko | |
80 g | kvasnice | |
500 g | hladká mouka | |
250 g | tuk na pečení | |
na potření | ||
1 ks | vejce | |
náplň | ||
1 ks | vejce | |
1 hrst | rozinky | |
250 g | tvaroh | |
20-30 dkg | cukr krupice | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
1 lžíce | citronová kůra | |
1 lžička | rumová tresť | |
podle potřeby | ||
piškoty |
Svatomartinský speciál: Návod na dokonalou hostinu krok za krokem
Svatomartinské slavnosti jsou vlastně takovou generálkou na Vánoce. A každý rok se na ně těší čím dál více lidí. Voňavá pečená husa s křupavou kůrčičkou, nadýchané knedlíky na vícero způsobů a výborné domácí zelí. Když k tomu přidáte ještě husí kaldoun, paštiku a jako sladkou tečku svatomartinské rohlíčky nebo posvícenské koblihy, budete na opěvovanou gastronomickou událost dlouho vzpomínat.
Autor:vera
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena