1 palička | česnek | |
40 g | máslo | |
2 ks | cibule | |
3 ks | mrkev | |
5 snítek | petržel | |
1 ks | husa | |
1 list | bobkový list | |
150 ml | bílé víno | |
1 lžička | celý pepř | |
1 svazek | čerstvý tymián | |
3 ks | řapíkatý celer | |
1 svazek | čerstvá šalvěj | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
pepř |
Svatomartinská husa: Jak ji péct, aby byl výsledek perfektní?
Je to skoro k neuvěření, ale svatý Martin už bude na svém bílém koni co nevidět na cestě, tudíž přichází čas zalistovat kuchařkami a připravit se na každoroční svatomartinskou hostinu. Svatomartinská pečená husa symbolicky zahajuje odpočet do Vánoc, mnohá hospodyňka tak už teď přemýšlí, jak na to, aby ta letošní sváteční pečínka byla ještě o něco lepší než ta loňská.
Knedlíky ke svatomartinské huse: Jaké vybrat a jak je připravit?
Svatomartinská husa se bez knedlíků neobejde, které však vybrat? Budou se hodit kynuté houskové, bramborové, špekové, chlupaté, karlovarské nebo snad Pajfálské? A jaké můžeme i zkombinovat?
Autor:Tým Vaření.cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena