těsto | ||
---|---|---|
50 g | cukr | |
2 dl | olej | |
1 špetka | sůl | |
4 ks | žloutek | |
250 ml | mléko | |
50 g | droždí | |
500 g | polohrubá mouka | |
náplň | ||
2 ks | vejce | |
1 ks | citron | |
100 g | vanilkový cukr | |
500 g | měkký tvaroh | |
na potření | ||
máslo | ||
rum |
Nejprve si připravíme kvásek z části cukru, droždí, trochy mléka a mouky. Žloutky utřeme s cukrem, po kapkách přiéváme olej a přisypáváme mouku. Přidáme vzešlé droždí, mléko a sůl. Těsto necháme jen mírně vykynout. Z tvarohu, vajec, cukru a nastrouhané citronové kůry vyšleháme hladkou tvarohovou náplň. Z těsta odkrajujeme stejně velké kousky a naplníme tvarohem. Sváteční koláče pečeme na 170 °C dozlatova. Po upečení potíráme koláče směsí másla a rumu a sypeme cukrem. Sváteční tvarohové koláče podáváme jako pohoštění při nejrůznějších příležitostech.
Svatební dorty a zákusky: Jaké jsou nejnovější trendy?
Svatby jsou stále nejčastěji k vidění právě na jaře a v létě, svatební trendy jsou právě v tuto dobu diskutovaným tématem. Jaké jsou letošní svatební novinky? Liší se moc od těch loňských? Pojďme se zaměřit na svatební dorty a zákusky na svatební tabuli. Jaké jsou letos „in“?
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena