Lososa a tresku očistíme, osolíme, potřeme olejem a na páře uvaříme doměkka. Uzeného pstruha vykostíme, zbavíme kůže a maso pokrájíme na kousky. Okapané kapary a očištěnou chilli papričku jemně nasekáme. Bylinky nasekáme nadrobno. Toastový chléb zbavíme kůrek a rozdrobíme. Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a ještě horké rozšťoucháme.
Vychladlé maso z lososa a tresky rozdrobíme na kousky do mísy a promícháme s uzeným pstruhem. Vše zakapeme citronovou šťávou a promícháme s brambory, toastovým chlebem, kapary, chilli papričkou a nasekanými bylinkami. Směs spojíme vejci a podle chuti osolíme a opepříme.
Ze směsi tvoříme karbanátky, které upečeme na rozpuštěném másle s olejem z obou stran dorůžova.
Sváteční rybí karbanátky servírujeme na listech rukoly s plátkem citronu a majonézovým dipem. Podáváme s bagetkou nebo opečeným toastem.