těsto | ||
---|---|---|
1 lžička | cukr | |
1 špetka | sůl | |
2 ks | vejce | |
1 dl | mléko | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
2 lžíce | droždí | |
2.5 hrnku | hladká mouka | |
1 kostka | tuk na pečení | |
na obalení | ||
cukr moučka | ||
podle potřeby | ||
tuk na vymazání |
Do vlažného oslazeného mléka rozdrobíme zarovnané lžíce droždí. Zaprášíme je lžící mouky a necháme vzejít kvásek. Zbylou mouku osolíme, vmícháme prášek do pečiva, pokrájený změklý tuk, vejce a nakonec kvásek. Vypracujeme hladké těsto. Když se lepí, přidáme mouku. Těsto nenecháváme kynout. Rychle z něj vyválíme tenký plát, který nakrájíme na malé čtverečky. Ty naplníme oblíbenými náplněmi a cípy přehneme a ve středu spojíme. Svatební šátečky klademe na vymazaný plech a pečeme ve vyhřáté troubě. Svatební šátečky pečeme dorůžova. Horké svatební šátečky obalíme v moučkovém cukru. Vydrží dlouho křehké.
Svatební dorty a zákusky: Jaké jsou nejnovější trendy?
Svatby jsou stále nejčastěji k vidění právě na jaře a v létě, svatební trendy jsou právě v tuto dobu diskutovaným tématem. Jaké jsou letošní svatební novinky? Liší se moc od těch loňských? Pojďme se zaměřit na svatební dorty a zákusky na svatební tabuli. Jaké jsou letos „in“?
Jako od babičky: Kynuté svatební koláčky krok za krokem
Milujete na oslavách či svatbách malé koláčky? Napečte si je kdykoliv doma podle následujícího tradičního receptu krok za krokem.
Autor:kuratko
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena