Pagáče jsou tradiční slovenské slané pečivo se škvarky, které se skvěle hodí k pivu, vínu i jako rychlá svačina. Vyzkoušejte tento osvědčený recept a připravte si nadýchané křehké pagáče podle slovenského mistra kuchyně!
> Jak zachránit kynuté těsto a co dělat, když nekyne?
TIP:
Správně vymíchané těsto poznáme tak, že během hnětení se jen velmi málo přilepuje na stěny mísy. Když už máme pocit, že je těsto hotové, utrhneme si malý kousek a roztáhneme ho mezi prsty. Pokud se krásně natáhne jako blána a je skrz něj vidět, těsto je hotové. Pokud se při natahování začne okamžitě trhat, je potřeba míchat dál.
Skvělé recepty na domácí pečivo: Upečte si voňavé rohlíky, dalamánky a croissanty
Došlo vám pečivo? Upečte si domácí, ono se mu stejně nic nevyrovná! Připravili jsme pro vás prověřené recepty na domácí rohlíky, dalamánky a houstičky, ale také na nadýchané croissanty, italskou ciabattu a briošky na hamburgery. Nechybí ani kynuté sladké pečivo, které ocení hlavně děti.
Autor:Pavel Berky
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena