800 g | vepřový bůček bez kosti | |
2 ks | cibule | |
5 stroužků | česnek | |
1 lžička | kmín | |
1 lžíce | sůl |
Bůček s nařezanou kůží na kostičky do hloubky 1 cm prosolíme, okmínujeme, položíme do pekáče, přidáme na 1/4 nakrájené 2 cibule a 5 stroužků česneku ve slupce.
Takto připravený bůček se zeleninou podlijeme a 45 minut pečeme přiklopené v troubě do 200 stupňů. Po odklopení dopečeme do zlaté kůže.
Svačinkový bůček podáváme s chlebem či jinou přílohou podle chuti.
Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?
Vepřové maso patří mezi oblíbené. V našich krajích snad každý občas prahne po klasické vepřové pečeni, knedlíku a zelí. Jsou dokonce totiž lidé, kteří s tím vystačí celý život!
Autor:fakira
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena