podle potřeby | ||
---|---|---|
houby čerstvé |
Houby dobře očistíme a nakrájíme na plátky cca 4 - 5 mm silné plátky. Sušení hub by se nemělo uspěchat. Houby rozprostřeme na síto nebo na pečící papír, uložíme od dobře větrané místnosti sušíme nejlépe ve stínu, kde dobře proudí vzduch. Z houby by se měla voda postupně odpařovat. Pokud dáme houby na přímé slunce, uschnou dříve, ale zbytečně rychle se scvrknou, přišli bychom tak o pravou houbovou chuť. Dobře usušené houby uložíme do nádob a uchováváme v suchu.
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena