těsto | ||
---|---|---|
1 ks | vejce | |
1 lžíce | rum | |
2 dl | mléko | |
0.5 ks | jablko | |
3 g | kypřicí prášek do pečiva | |
30 g | cukr krupice | |
0.5 lžičky | skořice mletá | |
0.5 balíčku | vanilkový cukr | |
200 g | polohrubá mouka | |
na potření | ||
1 sklenice | marmeláda | |
na ozdobu | ||
1 kelímek | zakysaná smetana |
Polohrubou mouku smícháme s práškem do pečiva, skořicí a vanilkovým cukrem. Vyšleháme vejce a cukr do pěny, přidáme sypké suroviny, vlažné mléko a dobře prošleháme. Do těsta zamícháme nahrubo nastrouhané jablko. Těsto na lívance uděláme hustší, ale ještě tekuté konzistence. Lívance ihned smažíme v lívanečníku na oleji. Super rychlé lívance podáváme s marmeládou a zakysanou smetanou.
Lívance, palačinky a vafle: Snídaně, se kterými vám děti rády pomohou
Už dost možná nevíte, jakou snídani dětem den co den připravit. Vajíčka už je omrzela, zapečený toast není dost dobrý, klasické palačinky se také nedají jíst pořád. Pokud vám dochází nápady a nechcete své ratolesti odbývat, bude se vám jistě hodit pár receptů, ve kterých nechybí ovoce, ovesné vločky a tvaroh. A co je nedůležitější, dětem budou chutnat a do přípravy je můžete bez obav zapojit.
Palačinky a lívance jsou zárukou úspěchu - chutnají opravdu všem a dají se připravit na sto způsobů. Máme pro vás recepty na palačinky a lívance, které se netrhají, po upečení jsou krásně zlatavé a mají skvělou chuť. Stačí si vybrat!
Autor:draha
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena