Šunku můžete také nakrájet na kostičky a zapracovat do těsta. Používá se i uzené maso nebo lisovaná šunka.
Hodnocení
3.0
/ 5 (469x)
Doba přípravy
150 min
Ingredience
- -
cukr
- -
sůl
1 ks
vejce
- -
majoránka
- -
kmín
250 ml
voda
500 g
hladká mouka
20 g
droždí
- -
mletý pepř
2 lžíce
med
1 kg
šunka od kosti
Postup přípravy
Rozpustíme droždí s cukrem ve vodě a necháme vykynout kvásek. Z kvásku, mouky a soli uděláme těsto, které dobře propracujeme a necháme vykynout. Potom těsto znovu propracujeme a vyválíme z něj plát, který bude tak 3x větší než šunka. Povrch šunky potřeme medem, postavíme ji doprostřed těsta a to přes šunku dobře uzavřeme. Švem dolů jí dáme na plech, těsto potřeme vejcem a na spodní liště pečeme asi 45 minut na 200 st.