Koleno, nožičky a bobkový list vložíme do vody a společně vaříme tak dlouho, až maso samo odpadává od kosti. Maso z vody vyjmeme, ale vývar nevyléváme.
Měkké maso nasekáme na menší kousky. Cibule očistíme a nasekáme najemno. Maso smícháme s cibulí a podle chuti přidáme sůl a pepř. Směs dáme do pekáčku, zalijeme vodou, ve které jsme vařili maso, ochutíme octem, dobře promícháme a sulc uložíme do chladu ztuhnout.
Po ztuhnutí krájíme sulc na plátky a bez ochucovadel jej můžeme podávat. Sulc je nejlepší s čerstvým měkkým chlebem.
Zkusil jsem,nechal vytuhnout v míse,protože směsi bylo povícero.
Výtvor vyfotil a vložil fotografii k receptu i věřte nebo nevěřte,byl vynikající....
jen se po něm zaprášilo.
Děkuji za inspirace....///
Saša
Ono jde o to, jak ještě hodláte použít tu polévku. Osobně vařím na dva hrnce, kůže z kolena a nožičky v jednom, maso v druhém. Ten první vývar nechte svařit na míru, kolik jej potřebujete, druhý je prostě vynikající vývar na jakékoliv použití. (není nad petku s jakýmkoliv vývarem v mrazáku, když pečete. Stačí si odseknout pár cm, rozehřát v hrnci a máte lepší pečeni.
HABI
"Dietní" varianta
Protože rád experimentuju,rozhodl jsem se vyrobit i "dietní" variantu této pochoutky a vyrobil jsem kuřecí sulc. Ingredience jsou stejné,až na to,že místo vepřového kolena se tam dá vařit jedno celé kuře,jinak je vše stejné jak v receptu výše.Je to super pochoutka,která nemá konkurenci! Vyzkoušejte to,je to lahůdka! Přeju všem experimentátorům dobrou chuť!!!
jdejsc
SULC
Mám stejnou zkušenost jako autor komentáře "pepamix". Vyzkoušel jsem výrobky toho jména od různých výrobců a z obchodních řetězců. A už za to platit nebudu. Stojí zato si udělat čas, prolistovat nabízené recepty nabízené stránkou "vareni.cz" a pustiti se do práce. Výsledek za to stojí. Jsem slaměný vdovec a tak si občas rád hraji na kuchaře, když to čas dovolí. Jo, na domácí výtvor to kupované nemá. Jen si dát pozor na původ nakupovaných "komponentů".
HABI
Sulc.
Moje žena koupila u řezníka sulc...No,k večeři ho měl náš pes Robin.A tak jsem si řekl,že ho vyrobím doma a sám.Rodina byla skeptická a radši to moc nekomentovala.A tak jsem zadal do vyhledavače slovo "sulc" a vybral jsem si recept na Vašem webu.Líbil se mi zvláště proto,že kromě cibule neobsahuje zeleninu,která si myslím,že sulc spíše kazí.Ale proti gustu-žádný dišputát,někomu to třeba chutná.A tak jsem se dal do výroby sulcu dle tohoto receptu,nakoupil jsem komponenty a výsledkem byl doopravdy sulc,dle mého gusta!Chutnal i celé mé rodině a tak jsem ho ani nemohl vyfotit-jen se po něm zaprášilo...Je to úplně něco jiného než ten kupovaný a "výrobcům" bych namlátil klackem přes ruce,aby už nic takového nevyráběli!Takže díky za chutný recept,určitě podle Vás ještě něco vyzkouším!