2 ks | rajčata | |
1 ks | okurka salátová | |
2 ks | paprika červená | |
podle chuti | ||
---|---|---|
česnek | ||
sůl | ||
majonéza | ||
bazalka | ||
chilli paprička | ||
červený vinný ocet | ||
mletý černý pepř | ||
podle potřeby | ||
olivový olej | ||
na ozdobu | ||
koktejlové krevety |
Z rajčat vykrojíme bubáka, okurku oloupeme, rozřízneme a zbavíme ji semínek. Papriky také očistíme od semínek. Všechnu zeleninu nakrájíme na kousky a vhodíme do nádoby. Osolíme, opepříme a přidáme kousek chilli papričky podle chuti. Zakápneme olivovým olejem a červeným vinným octem a vše rozmixujeme. Polévku dochutíme pár bazalkovými lístky, zjemníme asi 2 lžícemi majonézy a znovu promixujeme. Polévka získá hladký krémovitý charakter. Pro chuť jen krátce v polévce promícháme stroužek česneku, aby získala lehoučký česnekový nádech. Zeleninovou polévku dáme vychladit do lednice, ideálně i s talířem, na kterém se bude servírovat. Při podávání ozdobíme vařenými krevetami, kapkou olivového oleje a čerstvou bazalkou. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Studená polévka gazpacho, která v parném létě skvěle osvěží
Dnes se krok za krokem naučíme studenou polévku, která v létě přijde vhod. Pochází ze Španělska a má mnoho podob. Základem je vždy čerstvá zelenina.
Recept na úžasnou rajčatovou polévku krok za krokem
Rajčatovou polévku z čerstvých rajčat si můžeme uvařit i v zimě. Chuť polévky vyladí perníkové koření a řapíkatý celer. Neseženeme-li námi uváděný sýr, výborně jej nahradí i parmezán.
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena