50 g | slanina | |
30 g | máslo | |
3 ks | brambory | |
1 ks | cibule | |
1 hrst | čerstvá petrželka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý pepř |
Brambory očistíme a ve slupce povaříme doměkka, necháme trochu vychladnout. Poté brambory oloupeme. Slaninu nakrájíme nadrobno a necháme jí na mírném ohni škvařit. Pokud je málo tučná, tak přidáme trochu sádla. Když je slanina téměř hotová, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a máslo a necháme zesklovatět. Poté přidáme oloupané brambory a rozšťoucháme. Podle chuti osolíme a opepříme. Šťouchané brambory se slaninou a cibulkou před podáváním ozdobíme a dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou. Takto připravené šťouchané brambory se hodí například k sekané.
Recept na sekanou krok za krokem
Dnes se krok za krokem naučíme klasickou sekanou z mletého masa. Chutná za tepla i za studena a podle našeho návodu ji zvládne každý, kdo s vařením teprve začíná.
Jak na to: Šťouchané brambory jako od babičky
Dlouholetý šéfkuchař Café Colore Luboš Leopold radí, jak udělat co nejchutnější šťouchané brambory. Stačí máslo, šalotka a brambory, které vám zbyly například z přípravy salátu.
Autor:cubeec
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena