Vášeň pro okurky: Jak na ty nejlepší nakladačky a kvašáky?
Okurky, tak vděčná zelenina, kterou stojí za to si uchovat díky nakládání a zavařování. I když s okurkovou vášní teprve začínáte, okurky zavařujete podle osvědčeného rodinného receptu, případně zkoušíte stále nové postupy a ingredience, mohou se vám hodit naše recepty, z nichž si zaručeně vyberete.
Kdy mohou být okurky jedovaté? A jak předejít jejich hořknutí?
Milujete šťavnaté salátové okurky, nebo pěstujete nakladačky, které zavařujete? Jsou ideální potravinou na léto, lehkou, lahodnou a osvěžující. S okurkami se však pojí jeden problém – za určitých okolností mohou nepříjemně hořknout.
S Michalem Nikodemem a Honzou Kuželkou se naučíme, jak připravit osvěžující letní okurkový nápoj. Tentokrát vtipného Honzu nepotěšíme, protože nebudeme potřebovat žádný alkohol.
Autor:Richard Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena