2 kg | kozí rohy | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
vařící voda | ||
nálev | ||
1 ks | Deko |
Natrhané kozí rohy omyjeme a každý roh propíchneme na více místech, např. špikovací jehlou. Musíme propíchnout celý roh, aby jehla vyšla až druhou stranou. Kozí rohy naskládáme do mísy a přelijeme je svařenou vroucí vodou. Mísu přiklopíme a zatížíme, aby se rohy pěkně spařily. Po 10 minutách je scedíme a narovnáme do připravených skleniček. Kozí rohy zalijeme nálevem Deko, případně jiným nálevem podle svých zkušeností. Skleničky uzavřeme a kozí rohy sterilujeme 15 minut. Sterilované kozí rohy konzumujeme podle chuti.
Zavařování zeleniny: Recepty a triky, které musíte znát!
Zeleninu, která se nám na našich zahrádkách urodí, můžeme zpracovat různými způsoby a uchovat si ji tak na období zimy. Samozřejmě ji můžeme rychlejším způsobem jednoduše zamrazit, ale pokud máme rádi pikantnější doplněk k pečeným masům, karbanátkům nebo jen k toastům, doporučuji zeleninu sterilovat, a to v podobě míchaných salátů nebo čalamád.
Autor:Verýsek
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena