4 stroužky | česnek | |
tymián | ||
1 | kachna | |
2 dl | zeleninový vývar | |
2 lístky | bobkový list | |
nové koření | ||
3 dl | červené víno | |
nádivka | ||
---|---|---|
3 ks | jablko | |
1 balíček | sušené švestky |
Kachnu dobře očistíme, omyjeme a nasolíme dobře i z vnitřní stany. Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na čtvrtky. Asi půlku jednoho jablka si necháme na dozdobení a zbytkem naplníme spolu s půlkou sušených švestek, vnitřek kachny. Dáme na pekáč, podlijeme vývarem a červeným vínem, přidáme zbytek sušených švestek, na tenké plátky nakrájený česnek a koření. Vložíme do trouby a pečeme z obou stran až je maso měkké. Postupně lžící odebíráme vypečený tuk z kachny. Po celou dobu pečení kachnu přeléváme výpekem. Na pánvi na odebraném tuku z obou stran osmažíme zbylé plátky jablek a spolu s rozvařenými švestkami, jimi dozdobíme dozlatova upečenou kachnu. Podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.
Jak uvařit poctivý houskový knedlík
Václav Frič - šéfkuchař restaurace Na pekárně, nás v následujícím videu naučí vařit poctivý houskový knedlík.
Autor:bro.nka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena