Česneky oloupeme a prolisujeme. Svazeček petrželky nasekáme nadrobno.
Bílý řecký jogurt promícháme s rozšlehanými většími vejci, citronovou šťávou, dijonskou hořčicí, stroužky česneku, petrželkou, solí a chilli papričkou.
Kuřecí plátky opláchneme, naklepeme, uložíme do marinády a necháme přes noc marinovat přikryté v lednici.
Tvrdý sýr nastrouháme na jemné straně struhadla a sýr promícháme se strouhankou. Kuřecí plátky vytahujeme z marinády a obalujeme ve strouhankové směsi.
Řízky ukládáme na plech vystlaný pečicím papírem a na každý pokládáme plátky másla. Řízky se sýrem pečeme dozlatova v troubě rozehřáté na 180 °C.
Šťavnatý kuřecí řízek se sýrem podáváme teplý s bramborovou přílohou.