2 ks | vaječný bílek | |
120 g | cukr krystal | |
0.5 lžičky | kukuřičný škrob | |
0.5 lžičky | ocet 8% | |
50 g | čokoláda 70% |
Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Bílky dáme do čisté a suché mísy a šleháme do pevného sněhu, poté postupně zašleháme cukr a pokračujeme ve šlehání do tuhé konzistence. Na závěr přidáme škrob a ocet a opět krátce šleháme. Směs musí být pevná a stát na metličce.
Takto připravený sníh přendáme do cukrářského sáčku a tvoříme duchy na pečící papír. Dáme do trouby a sušíme na 70 stupňů zhruba 2 hodiny.
Duchy vyndáme a necháme vystydnout. Na vodní lázni rozehřejeme čokoládu a pomocí párátka namalujeme oči a pusu.
Podávat je můžeme samotné nebo napíchnout na tyčku, jako zábavné lízátko. Skvěle poslouží i jako dekorace na dort nebo cupcakes.
Slané pohoštění na Halloween: Strašidelní hadi krok za krokem
Máme pro vás tip na slané pohoštění na Halloween. Upečte si s námi strašidelné hady krok za krokem.
Halloweenské strašidelné sladké mozečky krok za krokem
Velmi jednoduchý recept, který můžete vyzkoušet i s těmi nejmenšími. Pečení těchto strašidelných mozečků bude určitě zábava.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena