Neobyčejně chuťově vynikající polévka, jak se kdysi dělávala.
Hodnocení
4.8
/ 5 (23x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
2x
Ingredience
1 ks
vejce
30 g
máslo
2 dl
mléko
20 g
sušené houby
0.5 kostky
bujón
150 g
chlebová kůrka
podle chuti
sůl
kmín
na potření
pažitka
Postup přípravy
Sušené houby namočíme do mléka, kde je necháme přibližně 2 hodiny. Potom je necháme odkapat a nakrájíme je nadrobno.
Nakrájíme ztvrdlý chleba a dáme ho do vlažné vody spolu se solí, kmínem a polovinou kostky bujonu. Rozvařený chleba prolisujeme, doplníme houby a povaříme. Zalijeme mlékem, rozmícháme vejce a přidáme máslo.
Před podáváním ozdobíme staročeskou chlebovou polévku s houbami nasekanou pažitkou.